Focwa commercial

FOCWA werd opgericht in 1936 als Federatie van Organisaties in de Carrosserie- en Wagenbouw en Aanverwante bedrijven. Anno nu is het een actieve ondernemersvereniging waarin drie zelfstandige verenigingen samenwerken aan de belangenbehartiging van en collectieve dienstverlening aan ondernemers in de Nederlandse carrosseriebranche. De federatie FOCWA telt zo’n 2400 aangesloten bedrijven.

De bij FOCWA aangesloten bedrijven zijn verdeeld over drie zelfstandige verenigingen: Vereniging FOCWA Schadeherstel (1400 leden, inclusief LiTe autoschadeherstel), Vereniging FOCWA Specialisten (750 leden) en CarrosserieNL (250 leden, inclusief de Aanhangwagenbouwbedrijven).

In Vereniging FOCWA Specialisten zijn zes vakgroepen ondergebracht, te weten caravan- en camperservicebedrijven, motorfietsschadeherstelbedrijven, autopoetsbedrijven, autorestauratiebedrijven, autoruitherstelbedrijven en bekleedbedrijven.
Bij het FOCWA-secretariaat in Sassenheim werken 30 medewerkers. Vereniging FOCWA Schadeherstel is ISO 9001 gecertificeerd.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.