Verzekeringen

Er zijn verschillende vormen van autoverzekeringen, u kunt zelf kiezen waar u uw auto tegen wilt verzekeren.

Voor meer informatie over de verschillende verzekeringsvormen

  • WA
  • WA+
  • WA+ volledig casco

autoverzekeringWA

Als eigenaar van een motorvoertuig bent u verplicht uw auto te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Deze verzekering vergoedt de schade die u met uw auto toebrengt aan andere personen of eigendommen.
De WA-verzekering biedt geen dekking voor schade aan uw eigen auto.
Deze verzekering wordt meestal afgesloten voor auto’s ouder dan 10 jaar.

WA+

Naast de verplichte WA-dekking vergoedt deze verzekering de schade als gevolg van een aantal met name genoemde gebeurtenissen zoals brand, diefstal, ruitbreuk, storm, hagel en aanrijdingen met dieren. Deze verzekering wordt veelal afgesloten voor auto’s tussen de 4 en 8 jaar oud, al kan het ook interessant zijn om bij oudere auto’s de beperkt cascodekking langer te handhaven.

Afhankelijk bij welke verzekeringsmaatschappij de verzekering wordt afgesloten, zijn bij sommige maatschappijen bepaalde modules te verzekeren. Voor beperkte cascoschades geldt meestal een eigen risico.

WA+ volledig casco

Dit is de meest uigebreide verzekeringsvorm die naast de verplichte WA-dekking de schade aan eigen auto vergoedt, als gevolg van een aanrijding (ook als u zelf de veroorzaker bent), vandalisme of diefstal.

Deze verzekering wordt veelal afgesloten voor auto’s tot 5 jaar oud, al kan het bij sommige maatschappijen interessant zijn om oudere auto’s langer zo verzekerd te laten. Voor het casco-deel geldt meestal een eigen risico. De hoogte van het eigen risico,
of de eigen risico zelf is afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij.